ГЕРБ: Петков разкрива на класифицирана информация! Излага на риск живота на военнослужещи

десислава атанасова

Шокирани сме от случилото се в парламента. Министър-председателят няма отговори на въпросите за Gemcorp и т.нар. „просто меморандум“ или „просто намерение“. Кандидат за управител на БНБ получава заплашителни СМС-и да не участва в публично обявена и провеждана в Народното събрание процедура. Министър председателят от трибуната на Народното събрание съобщи за специализирана операция, която се извършва от служба „Военна информация“. Той изложи на риск и опасност живота на български военнослужещи. Това заяви от парламента председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Надяваме се, че тази операция е съгласувана и одобрена от министъра на отбраната, както и че е уведомен и президентът като върховен главнокомандващ. Ако не е така, настояваме за спешно свикване на КСНС, защото сме убедени, че тази информация е класифицирана и е държавна тайна, каза още тя.

Надяваме се, че държавната комисия за защита на класифицираната информация да се произнесе има ли подобна информация. Има ли тя гриф? Възможно ли е и при какви условия министър-председателят да я съобщава? Според нас това е аматьорщина, но и посегателство върху националната сигурност на Република България и сигурността на хората, които евентуално са изпратени. Съгласно закона председателят на парламента, министър-председателят и президента имат достъп до всяка класифицирана информация с най-висок гриф на секретност. Ако се окаже, че Кирил Петков на открито заседание оповестява такава информация, това подлежи на най-тежка санкция от органите, които се грижат за защита на класифицираната информация и от правоохранителните органи, коментира

Колко и какви са кандидатурите за управител на БНБ има управляващата коалиция не е тема, която да стои на дневен ред пред ПГ на ГЕРБ-СДС. Днес БНБ излезе с нова прогноза. Тя никак не е радостна по отношение на темата за инфлацията, инвестициите и ръста.

„Това още повече ни отдалечава от целта, която си е поставила БНБ и предишните правителства-еврозоната. Към момента е ясно, че Андрей Гюров е подал документи за кандидат в процедурата за избор на управител на БНБ, без да бъде легализирана неговата диплома и дисертация. Когато се провеждаше изслушването в заседанието на Комисията по бюджет и финанси изненадващо тази легализация се появи на сайта на Министерството на образованието. Според закона и процедурните правила това е станало след като е изтекъл срока за подаване на необходимите документи.“

Полицейщината, репресиите, мутренските времена наистина се завърнаха. Репресия към опозицията може да бъде аплодирана от някого или смълчана от лидерите на четворната коалиция. Но заплахите към кандидат за управител на БНБ е грубо погазване на основни човешки права. Нямам подозрения кой е заплашвал Любомир Каримански. Оставям на медиите и на самия заплашван да си изясни кой го е направил. ПГ на ГЕРБ-СДС няма интерес от случващото се. Ние имаме интерес банковата система на България да е стабилна.

„Бойко Рашков отдавна никого не е арестувал, отдавна не се е появявал по медиите. Нека да започне по конструктивна работа и лично той по установяване на източника на СМС към Любомир Каримански“, завърши Десислава Атанасова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории