Само в 7DniSofia.bg

КОШМАР: Обвинен в убийство на приятел се обеси в психиатрията

полиция

37-годишният Крум М. от санданското село Катунци е мъжът, който в неделя преди обед се обеси в психиатричното отделение на болницата в Благоевград, предава 24 часа. Той бил настанен няколко дни по-рано за лечение, но успял да си направи примка от текстил и се обесил. Преди това искал да скочи от терасата на къщата си и да сложи край на живота си, но близки го спасили и настанили за лечение.

Крум е обвинен в убийството на приятеля си Любчо Шарков при инцидент вечерта на 5 януари т. г. Двамата употребили алкохол в снек-бара към магазина в селото. Към 22 ч между тях възникнало напрежение, прераснало в сбиване пред търговския обект. Първоначално свидетели на случващото се успели да разтърват спорещите мъже. Впоследствие обаче – около 22,45 ч., Крум нанесъл удар на 38-годишния Любчо, вследствие на който той паднал. Пострадалият бил транспортиран в лечебно заведение в Сандански, където била констатирана смъртта му.

След този трагичен случай психичното състояние на Крум се влошило. Той не можел да се примири със смъртта на приятеля си, страшно съжалявал за случилото се и дори казвал, че „ще отиде при него“.

Преди години и сестрата на Крум също се обесила след като изпаднала в депресия.