Шефът на ТЕЦ „Бобов Дол“ каза какъв кошмар ще настане в София, ако централата бъде спряна

инж. Любомир Спасов

Това, че не отговаряме на правилата и на нормите, е хвърлено в пространството обвинение. Може би идеята е друга. Това заяви пред bTV изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов Дол” инж. Любомир Спасов по повод намерението на кабинета централата да бъде затворена.

„ТЕЦ „Бобов дол” е такава мощност, че ще направи голяма беля, ако бъде спряна. Няма как една конструкция, която е с 4 крака, да остане стабилна без единия си крак. Захранваме София с ел. енергия. Един от най-лошите варианти е София да стане като дискотека”, заяви той.

„Може мрежата в страната напълно да рухне, ако няма генератори като нашите, които да успеят да удържат честотата на мрежата и да я стабилизират”, добави шефът на „Бобов Дол”.

„Искахме среща с вицепремиера, до момента нямаме отговор”, каза още Спасов и призова Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев да посетят централата и да видят какво всъщност се прави там.

„Ние сме централата, която най-напред и най-бързо върви в посока по позеленяване, така да се каже, имаме проекти. Правим неща напред.