Асове oт „Граф Игнатиево“ с мрачна прогноза за бойната ни авиация

Бойни самолети граф игнатиево

„ВВС е в предсмъртна агония“. Така определиха изказването на министъра на отбраната Добромир Заков военнослужещи от Авиобаза „Граф Игнатиево“ за това, че „предстоят важни решения за МиГ-овете ни, защото Русия и Украйна няма как да ги ремонтират“, пише Plovdiv24.bg.

В социалната мрежа заваляха коментари:

„Поддръжката на българската авиация в настоящия ѝ вид приключи миналата седмица…“,.“Така може би по-скоро ще получим онези смешни F-16!!!“, „Русия може да ги ремонтира, но темата е табу“,

„В Полша не може ли да се ремонтират?“, „Ние можехме да правим основен ремонт на всички самолети и техните двигатели, които бяха на въоръжение до МиГ21. Имахме вече документация и за 29 , но след 1990 се реши да се откажем от тази дейност. А поляците, които произвеждаха самолети, имат възможности да ремонтират всички самолети, били на въоръжение в Източния блок“,

Някои директно атакуваха новия министър с думите: „Предател“, „Русия може да ги ремонтира, но вие не искате, защото искате да нямаме армия“, „Министър на отбраната, а не знае каква е числеността и. Срам и резил! Съмнявам се дали е бил в казармата“….

Други от асовете направо предлагат решения: „Така и така няма кой да ни ги обслужва, да ги дадем на украинците, така ще изпъкнем пред ЕС, САЩ и НАТО“.

Окончателното обобщено заключение на военните ни летци е: Край на българската военна авиация“.