Само в 7DniSofia.bg

КАТ отчитат рекорен брой нарушители. Шофьорите са страшно опасни – съставени са над 4 хиляди акта

Пътна полиция

Над 27 хиляди нарушения по пътищата у нас са установили от „Пътна полиция“ в рамките на операция, която се е провела в рамките на 10 дни в края на февруари и началото на март в цялата страна. Лъчезар Близнаков от Пътна полиция съобщи за някои фрапиращи случаи на нарушаване на правилата за движение по пътищат, предава Телеграф.

Засечен е водач на автомобил, шофирал със 148 километра в час на първокласен път край Бургас при разрешени 50 км/час. А навръх националния празник 3-ти март камерите на “Пътна полиция” са заснели друг шофьор с 210 км/час на магистрала „Тракия“. За нарушенията са съставени електронни фишове.

“Има много случаи с превишение над 50 км/ч над ограничението в населени места, на пътища, конструирани за ниски скорости. На опасни места за движение с такава скорост. 231 са случаите на употреба на алкохол от водачите на МПС, 82 – са случаите на наркотични вещества само за 10 дни. При употребата на алкохол има случай на 3,26 на концентрация на алкохол”, каза Лъчезар Близнаков, отдел “Пътна полиция”, ГДНП.

По време на акцията са съставени общо 4125 акта за установени административни нарушения (АУАН) и 23 000 фиша.