БОМБА: УЕФА с гореща новина за ЦСКА

цска

УЕФА обяви официално, че ЦСКА няма да получи забрана за участие в европейските клубни турнири. „Армейците“ и португалските клубове Порто, Спортинг (Лисабон) и Санта Клара са изпълнили изискванията на Клубния финансов контролен орган на Европейската централата.

През декември миналата година и януари 2022 година четирите клуба, както и гибралтарският Мон Калпе, получиха условни наказания от УЕФА за изваждане от европейските турнири за срок от една година. Те имаха срок до 31 януари 2022 година да докажат, че са успели да изплатят дължими просрочени задължения към 30 септември 2021 година.

„Червените“ трябваше да плащат задължения към футболисти на обявения в несъстоятелност клуб ЦСКА, на който клубът с мажоритарен собственик Гриша Ганчев претендира да е спортен наследник.

След решението на УЕФА единствено Мон Калпе ще изтърпи лишаване от година извън европейските турнири, тъй като скромният гибралтарски клуб не е изпълнил изискванията на централата. Испанският клуб Бетис получава отсрочка до 1 март, за да докаже, че е изчистил минали задължения. В противен случай севилци ще бъдат глобени, се казва още в днешното решение.

Порто и Уулвърхямптън пък са изпълнили изискванията на УЕФА за рентабилност, които подписаха съответно през 2017 и 2020 година и поради това повече няма да бъдат под специално наблюдение.