КОШМАР! Телефонни измамници към жена: Ще ти режем пръстите и ще те изнасилим!

телефонна измама

Жителка на Карлово преживя истински кошмар с телефонни измамници, пише „Марица“. Бруталната им манипулация е била на косъм да успее, но жертвата запазила самообладание и отсяла истината от лъжата.

Измамниците били трима. Единият започнал да звъни на стационарния телефон на „избраната“ и се представил за лекар. Казал, че нейн болен роднина има нужда от животоспасяваща операция. Поискал пари. Когато жената не се вързала, ало измамникът започнал да я заплашва.

Ролята на втория измамник обаче била по-важна. Той пък набрал жената на мобилния и се представил за полицай. Поискал съдействие за залавянето на телефонни измамници, които върлувал в района. Уж като служител на МВР, той поискал пари, които щели да послужат само за примамка, а след това да й бъдат върнати. Тя трябвало да ги метне през терасата на третия от групата измамници.

Схемата е изпипана и лесно хваща пенсионери в капана. Карловката обаче не се хванала. Последвали заплахи – че ще нахлуят през нощта, че ще изнасилват и ще режат пръсти.

В същото време мнимият полицай диктувал по телефона какви стъпки да предприеме, за да се предпази.

„Бях подложена на отвратителна манипулация. Сценарият беше много лукав! Не зная как запазих самообладание и не се поддадох на провокациите и заплахите им. Но беше ужасно! Това ми се случва вече за трети път. Не си вдигайте телефоните на непознат номер. Не вярвайте, че служител на полицията е този, който ви предлага помощта си. При съмнения и опастност се посъветвайте с МВР- Карлово- тел. 0335- 9- 30-20. Пазете особено много възрастните си родители и познати. Не се доверявайте, защото стресът е голям“, призовава жената.

Само преди няколко дни жена от Сопот стана жертва на подобна измамна схема. Ало измамниците се представили за служители на реда и поискали сума, за да заловят престъпници, които взимали пари от пенсионери. Уви възрастната жена им дала каквото има. Случката стана повод за пореден път полицията да напомни, че не иска пари от гражданите за акции и да призове за особено внимание към подобен ход телефонни манипулации.