Дъно! МВР се гаври грозно с българските граждани: Рашков, Вие сте на ход! (СНИМКА)

бойко рашков

Опашката – емблемата на социализма днес отново е на мода. И то в МВР, където нищо не се е променило от началото на 80-те години. Доказва го и стила на работа в отдел „Български документи за самоличност“, разположен в респектираща сграда на булевард „Княгиня Мария Луиза“ 48.
Всеки български гражданин, желаещ да смени паспорта си с експресната услуга за 8 часа, е принуден да се нареди на опашка в студа минимум за 2 часа, нищо че си плаща цели 200 лева.

Услугата, която получаваш е нито удобна, нито бързо, а се превръща в тягостна процедура от близкото минало, когато хората се редяха в чакане на пясък, вар, а по-късно и за кока-кола, банани и цветни телевизори „Велико Търново“.

Само, че сега сме 2022 година, нищо че МВР продължава да е затънало в блатото на миналото.

Какво друго, ако не гавра е всички жители на столицата и прилежащите й 37 села, е да бъдат обслужвани от едва двама служители на гишетата, когато бързат да си преиздадат паспорти в рамките на 8 часа и плащат за това твърде щедро?

Върхът на абсурда е, че чакаш на опашка поне 60 минути не само, за да подадеш заявление за паспорта, но и…, за да го получиш!?

Та, нима от десетките хиляди чиновници в системата на Вътрешното ведомство, не могат да се отделят десет, които да обслужват хората на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 48?

С електронните темпове на развитие в България ще ни нарекат „мечтатели“, ако поискаме експресното издаване на паспорти да се дигитализира. Но поне може да бъде улеснено и то по-много прост, но ефективен начин.

Г-н Рашков, заслужава си да помислите по този проблем, които измъчва и без това изстрадалите ни и обезверени сънародници.

Само с една заповед може да направите така, че опашките пред отдел „Български документи за самоличност“, да се превърнат в спомени и да си останат в лентите на прекрасни български комедии като „Баш Майстора“.

Помислете по тази тема, г-н Рашков и действайте, ако искате българските граждани да се поне малко удовлетворени от работата на МВР.

Б.Р. Само доброто възпитание ме спира да пресъздам репликите, които се чуват от изнервените хора на опашката. Но читателите ни са достатъчно умни, за да се досетят.

Ивайло КРАЧУНОВ/ БЛИЦ


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории