КОШМАР: Тонове скална маса откъснаха Странджа от света за няколко часа

срутване скали

Активизирало се свлачище на пътя Царево – Малко Търново откъсна за няколко часа пограничния град с пряка връзка към морето. Тонове скална маса се свлякла през нощта на двулентовия път в района на с. Граматиково и местността Качул и направиха невъзможно пътуването по него в двете посоки.

Преди обед служители на АПИ разчистиха отсечката в едната посока, а в близките часове се очаква да бъде отворена и другата.

Пътят е с дължина 56 км. и е единствената пряка връзка от границата с Турция до морето. От години шосето плаче за ремонт, тъй като е в окаяно положение, но въпреки многократните предупреждения от кмета на Малко Търново за спешни мерки пари да него не се намериха. Едва миналата година шосето влезе в програмата за спешни ремонти през 2022 г. благодарение на намесата на депутата Петър Кънев от БСП и бившият областен управител при служебното правителство проф. Мария Нейкова.

Според кмета Янчев ремонтът на шосето ще даде силен тласък за развитието на туризма в Странджа, която и без това е обезлюдена от десетилетия.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории