Доц. Гълъбов за кабинета “Петков“: Никакъв диалог, никакво усилие, социалният диалог се влоши

антоний гълъбов

Това, че премиерът Петков отиде на протеста днес, беше въпрос на възпитание. Те са имали разговор с Костадин Костадинов, на който са говорили за отпадане на зеления сертификат. Той разбира какъв е потенциалът на „Възраждане“ и това, че тяхната подкрепа продължава да расте. Това са дезориентирани хора, но все по-гневни. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Стратегията на „Възраждане“ работи. Нека не забравяме, че това също беше партия на протеста. Когато говорим за ПР много често пропускаме, че това е разговор с различни публики. Това бе ход, който няма да се отрази на протеста“, обясни той.

„Малко повече от 65 дни от създаването на това правителство силната фигура в него е тази на Асен Василев. До сега виждаме, че няма никакъв диалог, никакво усилие, като цяло социалният диалог се влоши. Между двамата няма противоречия, но истината е, че лицето на кабинета е Кирил Петков, а силната фигура – Асен Василев“, поясни доц. Гълъбов.

„Много ми се иска качеството на социалния диалог да се подобри. Синдикатите казват, че не са удовлетворени от разговорите си с управляващите. Още след като цените тръгнаха нагоре, синдикатите настояваха за диалог, но това не се случи“, призна той.

„Зеленият сертификат беше въведен по драматичен начин и ще бъде отменен изведнъж“, прогнозира политологът.

Във връзка с конфликта Русия-Украйна, доц. Антоний Гълъбов заяви: „Неподкрепянето на декларацията беше общ знак. Страната ни не може да постигне единство дори по-толкова ясна тема. Само външният министър изрази ясна и категорична позиция. Ако се опитаме да се снижим това няма да подобри преговорните ни усилия с Газпром“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории