Полицай „закова“ МВР в съда, след като крещя от болка

съд

Полицай от Пловдив осъди МВР след като претърпя ужасно болезнена злополука на работното си място, научи „Марица“. Той завел иск за обезщетение на стойност 3000лв. в съда.

Случката се разиграла по време на изпълнение на служебните задължения на служителя на реда в „Оперативна дежурна част“, където се осъществява денонощно управление на полицейските сили и средства. Малко преди полунощ той стоял на стол пред мониторите в специално обособеното помещение. Изправил се и изведнъж стъпил накриво, при което капачката на десния му крак излязла от ставата.

Полицаят се строполил на земята и започнал да се превива от болка. До него в този момент била колежка, която веднага се притекла на помощ и го е попитала какво се е случило. От ужасната болка униформеният дори не могъл да отговори. Впоследствие злополуката е била приета като трудова. Възстановителният процес продължил 25-30 дни. Установено е, че полицаят претърпял множество изкълчвания на капачката на дясното коляно като това допринесло за поредното мъчително преживяване.

От протокола за разследване на трудовата злополука става ясно, че дежурният служител на реда категорично не е допринесъл за настъпването на злополуката. В крайна сметка магистратите уважили молбата му за обезщетение, но не в пълния размер, а наполовина – 15000 лв. Мотивите – става въпрос за млад човек, почти 30 години, който се е възстановил бързо от травмата.

„Съдът намира, че справедливият размер на обезщетението за неимуществените вреди от трудовата злополука е 1500 лева“, гласи решението, което може да се обжалва в срок от две седмици пред Окръжния съд в Пловдив.