Само в 7DniSofia.bg

Извънредна ситуация в опустошения легендарен клуб „Sin City“ в центъра на София

пожар

Пожар е избухнал в сградата на бившата дискотека Sin City ш центъра на София. Облаци гъст дим се издигат над зданието, а в района вече са пристигнали две пожарни коли с включени сирени. Това алармира пред БЛИЦ читателка.

Все още не е ясна причината за избухването на пожара и дали има пострадали.

Това не е първият път, когато гори бившата дискотека. В края на миналата година отново пламъци бяха обгърнали сградата, като се наложи временно да бъде блокирано движението по близките булеварди. По-късно един мъж бе задържан за пожара в бившото кино „Възраждане“ и дискотека „Sin City“ в София. Мъжът е клошар и бе установен на мястото на инцидента.

Тогава се работеше по версия за умишлен палеж. Откакто в сградата не се помещава никой, тя представлява обект на всякакви бизнес интересни и вече имаше няколко опита помещението да се вземе и да се превърне в бизнес сграда.

Сградата на бившето кино „Възраждане” е построена преди повече от сто години и има статут на национален паметник. През 2003 г. е продадена на частен собственик, който пък я дава под наем, за да стане популярната дискотека „Син сити“.