Наглост: Наркоман излъга, че има дете с COVID-19, измъкна 8 бона от пенсионер

полиция

Безработен наркоман успя да измами 90-годишен пенсионер от пловдивско село. За няколко месеца му отмъкнал 8 бона, като измислял всякакви сценарии, за да се сдобие с необходимите му за преживяване и дрога пари, съобщава Марица.

Потърпевшият пенсионер живее заедно със съпругата си. Двамата получават пенсии, като след плащане на сметките и посрещане на месечните им разходи, спестявали остатъка. Така с годините натрупали известна сума. Възрастният мъж определял себе си като хуманист, поради което и давал на много хора от селото пари назаем когато имали нужда от средства. Наркоманът научил това и решил да се възползва от добрината на пенсионера. Намерил го къде живее и посетил дома му. Представил му се за друг човек, обяснил, че е в огромна нужда и искал пари назаем. Всеки път измислял различна лъжа.

Казвал, че е син на бившата кметица на селото, също че имал болно от коронавирус малко дете, което било с влошено здравословно състояние и че имало спешна нужда от лечение. Сред измамните сценарий били, че му трябват пари за погребение на дядо му, както и че ще заминава за Испания да работи при един от местните бизнесмени в селото, когото пенсионерът добре познавал. Всеки път обещавал, че ще му върне парите, но това така и не се случило. Измамникът бил изключително убедителен – молил се, просълзявал се, което трогвало възрастния мъж. В рамките на няколко месеца обаче измъкнал всичките спестявания на двойката и повече не се вяснал. Дядото се усъмнил в мотивите му. След разговори със съседи съмненията му, че е лъган се потвърдили. Подал сигнал в полицията и последвал арест. Тепърва измамникът ще отговаря за действията си пред съда.