Тома Биков хвърли бомба: Има не просто напрежение, а конфликт между президент и премиер

тома биков

Очевидно е, че има не просто напрежение, а конфликт между президент и премиер. Това заяви в кулоарите на парламента Тома Биков, зам.-председател на Парламентарната група /ПГ/ на ГЕРБ-СДС, на въпрос на журналисти по повод напрежението и размяната на реплики между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков по повод Северна Македония и промените в ръководството на „Булгаргаз“.

Този конфликт е резултат от начина, по който бяха направени промените в „Булгаргаз“, а темата Македония беше използвана като повод, обясни Биков.

Депутатът от ГЕРБ направи свой „превод“ на разменените реплики – Президентът каза: Не ми питай хората. Не ми се бъркай, отвърна му Петков.

Рано е да говорим за „Боянски ливади“, но е въпрос време те да се проведат и това правителство да бъде делегитимирано и да приключи със своя живот, обясни Биков, напомняйки за критиките на президента Желю Желев, довели до падането на правителството на Филип Димитров преди 30 г. Но Биков допълни, че не винаги свалянето на едно правителство бива следвано от нови избор.

Но е факт, че има такъв конфликт в рамките на тези, които сформирана настоящото мнозинство, Радев е част от този процес, каза още Биков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории