Само в 7DniSofia.bg

Сензационно: Шокиращи разкрития за стрелеца по трите градски автобуса – ученик от елитно училище

Image_10533758_302_0

16-годишен от елитно пловдивско училище е стрелял на 18 декември по трите автобуса на градския транспорт, чиито стъкла бяха изпочупени. Той е задържан за 24 часа и предстои наблюдаващият прокурор да му повдигне обвинение – за хулиганство или увреждане на чужди вещи. Това обяви районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. Той изнесе подробности около извършителите на инцидента, при който по чудо няма пострадали пътници.

„Били са 4 деца, които отишли на площадката до Античния театър, за да се забавляват. Едното от тях извадило въздушен пистолет и започнало да им демонстрира как той стреля надалеч“, описа Грошев. Момчето започнало да стреля по движещи се автомобили, които влизат от северната страна на тунела. Така сачмите попаднали по трите автобуса на градския транспорт. Произведените изстрели са около 10, но досега няма данни да са увредени и други автомобили, минавали в този момент по бул. „Цар Борис Трети Обединител“.
„Все още няма изготвена експертиза за щетите, но предварителните изчисления сочат, че са от порядъка но 800 – 1000 лева на автобус“, посочи прокурорът.

Не е установено откъде ученикът се е сдобил с оръжието, твърдял, че го е закупил с чужда лична карта. „Няколко пъти смени версията си обаче“, уточни Чавдар Грошев. Родителите не знаели, че синът им се е сдобил с оръжие, макар и въздушно.

„Сачмите са с големина, достатъчна да нанесат поражения“, посочи Грошев. И призова законодателят да извърши промени и да въведе режим за въздушните движения – регистрационен или уведомителен.
В деня на инцидента, малко по-рано, самите деца обяснили, че са стреляли по заложени от тях кенчета.

Те не разбрали, че са счупили стъклата на трите автобуса. Другите трима със стрелеца също са непълнолетни, предава 24 часа.