СЪБЕВ КОЛИ И БЕСИ: Шефове на държавни транспортни предприятия с лоши резултати ще бъдат сменени

николай събев

Всички ръководители на държавни предприятия в сферата на транспорта, чиито финансови резултати не са добри, ще бъдат сменени. Това обяви в Русе министърът на транспорта Николай Събев, съобщава Телеграф.

„Обръщението ми към всички ръководители на държавни предприятия и ведомства, които имат лоши финансови резултати, лоша, некачествена работа и потребителите не са доволни от тяхната работа, няма нужда да чакат аз да поискам техните оставки“, каза той. Събев добави, че му трябва малко време, за да е наясно какви стъпки да бъдат предприети за подобряване на услугите в БДЖ. Той каза, че първо трябва да има диагнозата. „Сега имам само симптомите, но трябва да вляза в кухнята“, каза министърът.

Събев коментира и видеоклип, разпространен в социалните мрежи, на който се вижда как служител на БГ ТОЛ обижда шофьор на ГКПП „Дунав мост“ при Русе. Той вече е подал сигнал до компетентните органи. „Ще се погрижа да видим този резултат. Не е достойно подобно поведение на българската граница“, обясни Събев.