Неочаквана изненада: Ново име за министър на културата – Атанас Атанасов

Кирил Петков Румен Радев

Изненада поднесе бъдещият премиер Кирил Петков след излизането от срещата с президента, на която прие папката за мандат за правителство и му върна своята с имената на министрите. Има ново име за министър на културата и това е Атанас Атанасов.

Атанасов е на 31 г. Той нашумя преди 5 г., когато възстанови читалището в селото на баба си и дядо си – Татарево, Първомайско. Прави го чрез проекта „Отключи сцената“, който основава в Лос Анджелис. Чрез онлайн кампания набира над 15 000 долара за възстановяването на читалището. И вече 6 години организира фестивала ОТКЛЮЧЕНО, за да поддържаме сцената на читалището жива.

За проекта има филм – “Отключи сцената”, който е показан на 5 международни фестивала и печели 1-о място в категорията “Избор на публиката” в Джорджия, САЩ.

Атанасов е бакалавър по театрално изкуство от Whitman College (САЩ). Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон. Освен като артист пред камерата и на сцената, се изявява и като продуцент на документално кино.

Това е един млад човек, който много ме впечатли, защото сам беше възстановил едно читалище в едно село близо до Пловдив и сам беше докарал световни звезди от неговите познати, за да направи нещо хубаво у нас, обясни Петков. Ще дадем нов тласък на българската култура и се надявам, че всички от сферата ще го подкрепят. Това е един млад човек, който има визия за България и иска да стане културна дестинация на Европа, убеден е бъдещият премиер.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории