От ГЕРБ бесни: Това правителство показва, че образованието не му е приоритет!

articles__261f7bb180352ca8781fe14c9096b8fe

ГЕРБ с призив още утре децата да се върнат в училище без тестове или когато се осигурят такива. „Това правителство показва, че образованието не му е приоритет. Видя се и в актуализацията на бюджета – 0 лв. Да ни е честита тази промяна.“ Това заяви бившият министър на образованието

Красимир Вълчев на брифинг на ГЕРБ, като призова от името на партията всички ученици да бъдат върнати още утре в клас.

„Сега имаме ваксини, щадясни тестове. Останалите страни се ангажираха и го направиха. Правото на образование е важно, очевидно това не го смятат от служебното правителство.

Децата натрупаха много негативи- обездвижване, окастерена форма на обучение, подчерта Вълчев. Според него трябва да има предвидимост в осигуряването на тестове и те биха предложили тестването да се правят вкъщи.

Положителният брой тестове е нищожно малък, допълни Вълчев и подчерта – „или тестовете, които купуват, не стават, или малките не са преносители“.

„Обучението в електронна среда е ефективно не повече от 2-3 седмици, защото статистики показват, че след това учениците губят мотивация, а по-малките и умения да учат.

Изборите минаха, призоваваме двамата министри да върнат всички ученици в клас още утре – без тестове, а щом има тестове да започнат да ги прилагат.

От младежката структура дадоха пример с това, че над половин милион деца са лишени от ефективно обучение и родителите не знаят какво се случва и трябва да действат от днес за утре.

Те се възмутиха, че студентите могат да посетят дискотека, мол или фитнес, но не и на лекция, въпреки че ВУЗ-те са направили нужната организация.

Тома Биков цитира образователния министър, който обясни, че първо МОН се е съобразил с вида тестове, но когато е тръгнало обсъждането на фирмите, представителя на МОН е бил изгонен. „Именно тогава и комуникацията между МОН и МЗ се е скъсала.

От ГЕРБ заподозряха, че тече явно някакъв пазарлък за тестове с фирмите и така се жертват децата за сметка на комисионните.