Само в 7DniSofia.bg

СДС скочи на новата коалиция: „Промяната“ вече е ясна – увеличение на осигурителната тежест

румен-христов

СДС категорично не приема идеята на бъдещата четворна коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход. Това заявяват своя позиция от СДС.

Ето какво отбелязват още от Синята централа:

Да повишиш размера му, особено в условия на криза, означава:

1. Да отнемеш едно от малкото предимства на българския бизнес.

2. Да смачкаш допълнително конкурентоспособността на българските фирми, които и без това са на опашката в ЕС.

3. Да обезсърчиш най-предприемчивите и най инициативните, които без друго плащат най високите вноски, и то редовно, и поемат най Голямата тежест и към момента.

4. Да попречиш за утвърждаването на най-важната прослойка за всяка претендираща за добър стандарт държава средната класа.

5. Да принудиш високо квалифицирани специалисти, които останаха или се върнаха в България заради високите заплати в техния сектор, да потърсят работа в чужбина.

Затова ние, от СДС, заставаме категорично в подкрепа на декларацията на IT -сектора за запазване на максималния осигурителен доход на 3000 лева.

Родният бизнес има нужда от подкрепа, а не от допълнителни затрудения. Носителите на промяната би трябвало да са наясно с това.

За съжаление, тяхното предложение за повишаване на максималния осигурителен доход, говори за сериозно разминаване между предизборни обещания и следизборни намерения!

Промяната вече е ясна – започна с увеличение на осигурителната тежест! Дали ще са доволни хората, които ги подкрепиха?!