Мистерия обви двойната смърт на кандидат-депутата Христо и възлюбената му Елена!

полиция

Най-близките приятели и политически съратници на 32-годишния Христо Кацаров от Бургас не могат да повярват, че той би причинил смърт на когото и да е било, след което да се самоубие, при това с толкова голям драматизъм, пише Флагман.

„Той беше психически устойчив, не употребяваше алкохол, а всяка сутрин, по време на предизборната кампания за 47-ия парламент ставахме заедно още в 06:00 сутринта и спортувахме. Не съм го чувал да говори за лични неща, в компания вечер беше обран, на предизборните не се налагаше да държи речи, защото беше последен в листата и думата я вземаха предимно водачите.

Винаги беше спретнат. Прекара почти цялото време на студа в шатрата на партията до Часовника, а през останалото време всеотдайно разнасяше по пощенските кутии нашите брошури. Всички сме потресени от тази вест и няма как да повярваме, че може да е истина“, разказва един от близките приятели на младия мъж, който се самоуби в петък следобед в столичния квартал „Дървеница“.
Христо Кацаров е роден в Бургас, в семейството на учители. Завършил е Немската езикова гимназия, а след това и политология. Странното е, че всички, които го познават, не могат да уточнят в коя държава и кой ВУЗ е придобито висшето му образование. Приятелите му казват обаче, че имал и няколко специализации от различни държави в Европа.

Какво се знае дотук за случилото се веднага след парламентарния вот в къща на холандския град Хага, на ул.“Емащрасе“? Флагман.бг обобщава информацията, която започва да пристига от електронни медии от Нидерландия, позоваващи се на неофициални източници от Криминалната полиция в Хага, както и информацията на българските електронни медии от самоубийството на Христо Кацаров в столицата. Има доста неясноти и несъвпадения на обстоятелства и факти.

Христо Кацаров не е „парашутист“ в листата на ГЕРБ-Бургас. Той приема последното 28-мо място в нея като изпълнение на дълг. Преди това е членувал в един от клубовете на младежката организация за кратко. Познават го обаче в столицата, където през 2017 година, е назначен за парламентарен секретар към Министерството на туризма, а след това става началник на кабинета на министър Николина Ангелкова.

След нейната оставка Кацаров продължава да работи в Министерството до края на април т.г., като съветник.

Той е помагал в изборите за 45-ото и 46-ото НС в Бургас, а за последния вот е включен в листата по решение на местния щаб, тъй като се е справял отлично с работата си. До 12 ноември Христо Кацаров е в Бургас и дори закрива кампанията с останалите кандидати за депутати. След което заминава за Нидерландия, тъй като е имал уговорка с приятелката си Елена Ганчева (31 години) да отидат заедно в Хага.

За Елена Ганчева в България към този момент не се знае нищо конкретно, освен, че се е установила в Нидерландия преди 10 години и че е служител на „Европол“. Противоречиви са данните, че тя е живяла в къщата в Хага, където е застреляна.

Вероятно убийството е извършено в понеделник или вторник, след като Христо изпада в афект поради отказ от нейна страна да приеме предложението му за брак. Младата жена поддържала паралелна връзка с друг мъж в Нидерландия от 10-ина години, с когото ту се събирала, ту се разделяла.

Според видео материал, излъчен от „България он еър“ у нас Елена е застреляна със същото оръжие, с което в петък в София се самоубива и самият Христо.

Буди недоумение фактът как Христо се е качил в самолет до Нидерландия с пистолета, проверяван е на двете летища в едната посока, а след това се е прибрал у нас безпроблемно с оръжието.

На това място трябва ОД на МВР в Бургас да изясни кога и по какви причини се е налагало на този млад мъж да се даде разрешително за притежание за огнестрелно оръжие. Във връзка с оръжието информацията дотук е неприемливо противоречива. Според някои пистолетът е незаконен, според други Кацаров е имал надлежно разрешително за него.

Холандските власти трябва да изяснят дали мистериозната българка Елена Ганчева, в качеството й на служител на „Европол“, е притежавала оръжие. И доколко може да се допусне от двама психически стабилни мъж и жена скандал при който да последва смърт при подобни обстоятелства. В тази връзка мотивите за ревност започват силно да издишат.

Ганчева е открита в четвъртък в къщата в Хага, след като е получен сигнал за изчезването й в сряда. Тогава Кацаров вече се е прибрал в столицата. Европейската заповед за издирването му пристига на постоянния му адрес в ОД на МВР в Бургас, но родителите му заявяват, че той изобщо не се е прибирал в родния си град. Посочват регистрацията му по настоящ адрес в София.

Христо Кацаров се самоубива с пистолета си след като научава, че всеки момент ще бъде намерен в апартамента му на бул.“Климент Охридски“ в кв.“Дървеница“. Самоубил се е около час преди да потропат на вратата му униформените.

Има само едно свидетелство за неуравновесеност в характера на Христо Кацаров и то е от негова бивша колежка в Министерството на туризма – деловодителката С., която е разказала, че известно време е поддържала интимна връзка с него, но са се разделили, след като й нанесъл побой, който бил върхът на системно домашно насилие от негова страна, изразяващо се основно в нежеланието му да приеме като свое детето й от предходна връзка. За да заживеят под един покрив Христо поставил условие за него да се грижат родителите й.