Шефът на РЗИ-Враца си проси боя във фейсбук

22af286068a967d5709a08451050a945

Директорът на РЗИ-Враца Орлин Димитров си проси боя във фейсбук с тежки обиди към опонент, че „разпространител на олигофрения и заразна простотия е татко ти”, докато родителят на атакувания се оказал покойник.

В края на август лъснаха доказателства за грубия език, който докторът използва в социалната мрежа към хората, които не са съгласни с неговите твърдения, пише BulNews.

Тогава се намеси Министерството на здравеопазването и Орлин Димитров бе принуден да изтрие скандалните чатове.

С течение на времето обаче компрометираният директор на здравната инспекция отново започна да изпуска нервите си при общуването във фейсбук. Така се стигна до онзи ден, когато той грубо нападна член на групата „Да се преброим като врачани“, без да е бил предизвикан.

Поводът за напрежението беше поредното споделяне от негова страна на публикация на регионален сайт, към който има сериозно изтичане на информация от РЗИ.

Жертва на агресията на Орлин Димитров става Орлин Цолов, който изразява своето мнение за противоречивата ваксинационна кампания, провеждана от шефа на здравната инспекция.

Без да познава своя опонент, Димитров директно го обижда, като пише на Цолов, че „разпространител на олигофрения и заразна простотия е татко ти“. Оказва се обаче, че бащата на човека е покойник и написаното става изключително неуместно.

Това става причина Орлин Цолов да го предупреди за вероятен побой, който ще му бъде нанесен заради опорочаването на паметта на родителя му.

Друг потребител – Стоян Стоянов, пък директно пише, че най-вероятно директорът на РЗИ пак е пиян. Само така може да бъде разтълкуван коментарът му, който гласи: „Пак съм пиян…. Има една такава песен на ПЕРУН… Тоя си я пее всяка вечер…“

Новата издънка на Орлин Димитров за пореден път доказва, че този човек не трябва нито минута повече да оглавява възловата институция.

За съжаление и на боядисаните врабчета вече им е ясно, че неговото уволнение ще се случи едва след премахването на служебното правителство и министър Стойчо Кацаров.