Радев яхна и „Бърза помощ“ в предизборен пиар: Плаши с локдаун и затваряне на всички магазини

румен радев

Румен Радев продължава да ползва позицията си на президент, за да яха държавата в полза на предизборната си кампания, вместо да излезе в отпуск като кандидат за вота на 14 ноември. Днес той първо посреща делегация от комунистическата Виетнам на „Дондуков“ 2, после е викнал фармацевти, а изневиделица е решил да се изсипе с екипа си и в „Спешна помощ“.

Припомняме, че по-рано днес във Видин опонентът му проф. Анастас Герджиков, отново го призова да излезе в отпуск и да не употребява институциите си за нечестно предимство пред останалите кандидати, като отчете също, че е изминал близо месец, през който Радев бяга от дебат с него и се крие от обсъждане на важните за България проблеми.

На излизане Радев благодари на медиците за помощта, която оказват и изненадващо започна да се ожалва колко тежка била медицинската криза. „Вече в много от болниците няма места. Проблемът е в изчерпването на леглата в реанимациите, това е сериозна червена лампа. Преди малко лекарите много ясно обясниха на дискусията. Този щам, който идва при нас, се разпространява изключително бързо, хиляди пъти по-голяма е заразяемостта, има рязко нарастване на случаите.

Призовавам всички да сме отговорни и съзнателни като общество. Само със спазване на мерките, можем да преодолеем тази ситуация. Алтернативата е затваряне на всичко – всякакви културни, спортни, развлекателни институции, всичко това замира. Това ли искаме, това се опитваме да избегнем. Но ако наистина няма легла в реанимациите, алтернативата е локдаун и затваряне на магазините, без хранителните и аптеките“, заплаши Радев, който от бли 2 години проспива пандемията.

„Лекарите се измориха да обясняват, че изходът е ваксинацията“, заяви Радев, а на въпрос на Ива Николова какво са чакали досега, за да вземат мерки, след като управляват цялата държава то б месеца, той отговори: „Не се е чакало досега – правителството има ясен план и върви по него“.

Има много предизвикателства пред тези избори – това е запазването на здравето и живота изобщо. Видяхте най-големите хакерски атаки към България изобщо, има много нови моменти и всички институции трябва да бъдат ангажирани с това, за да могат хората да не се разколебават да ходят на избори, посочи Радев по повод хакерските атаки срещу зелените сертификати и ЦИК. Но Ива Николова го попита за хакерските атаки срещу ПИК и други медии, които го критикуват.

„Не се занимавам с хакване“, оправда се лаконично той и тръгна да си ходи, но после размисли и се върна при медиите.

„Всеки може да решава дали да се ваксинира, дали да си извади сертификат за преболедувал, дали да се тества“, посочи той по темата защо не отменят зелените сертификати и отново заплаши с локдаун.

„Споделих, че зависи от отговорността на всеки от нас дали и как ще се справим, за да няма локдаун“, заяви Радев.

Да вземем Португалия – там има над 90 на сто ваксинирани и животът тече нормално, хората са забравили, че има пандемия, каза той сякаш у нас държавата не се управлява от него и не зависи еднолично от него дали и в България ще е като в Португалия.

С мълчание подмина Радев въпросът на журналистката Ива Николова защо Стойчо Кацаров не е с него, тъй като Спешната помощ е в неговия ресор.

Радев вместо това реши да се изгаври с медиите и им заяви, че се учудва защо не го питат защо им отнето шоуто, а всеки ден са задавали въпроси по темата.

На въпрос на ПИК поема ли отговорност за корона кризата, той отново отмина въпроса с мълчание.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории