ДеБъ-прокобата застигна и баровският „Лозенец“! Кмет на Христо Иванов опропасти квартала

IMG_1297

Бунт срещу кмета на „Демократична България“ Константин Павлов – Комитата стягат живущите около столичния хотел “Маринела”, научи наш репортер.

Обитателите на един от уж най-баровските квартали на София са бесни, че откакто е встъпил в длъжност, Комитата отказва да направи елементарни подобрения и ги оставя да се спъват в разбити тротоари, които според местни не са подновявани от времето на Кишо Курокава (бел.ред. – архитектът, проектирал “Японския).

Чашата на търпението им преляла като научили, че кметът не само не предприема нищо, за да облагороди района, но е и забранил извършването на безплатен петзвезден ремонт, озеленяване и цялостно облагородяване на района, което щяло да се изпълни по най-високите стандарти за качество.

Съкварталци, които са виждали предварителния проект свидетелстват, че ако защитникът на джендърите (както сам се определя Комитата) не го беше спрял, градинките и околоблоковите пространства щели да ударят в земята по кокетство и функционалност дори фамозните градини на хотела в съседство. Да не говорим, че децата от квартала ще имат къде да играят – нещо, което кметът също не си мръдна пръста да осигури, заради което хлапетата се щурат из трънясалите поляни в съседство, набедени от местната администрация за зелени площи.

Необяснимата неприязън на кмета към съкварталците и любовта му към костюми с марка Boss най-вероятно са сложили прът в колелата на благочестивото дарителско дело. Лозенчани пък изгубили надеждата иначе престижния и безумно скъп квартал да възвърне част от някогашния си блясък. По-непримиримите вече стягали протести пред прозорците на Константин Павлов и заплашвали с гражданско неподчинение заради безхаберието на самозабравилия се градоначалник.

По-възрастните жители с болка коментират, че за пръв път от 1989 г. начело на “Лозенец” стои такъв радетел на най-гнусните проявления на либералната идеология. Павлов с особена страст домакинства и модерира всякакъв сорт кръгли маси, пърформанси и арт-ателиета, пропагандиращи джендър ценностите и гей-парадите. За сметка на това нехае за двата православни храма на територията на управлявания от него район.

В унисон с “модерните” си разбирания той е чуван да говори с нескрито презрение както за старите софиянци, населяващи т.нар. “горен Лозенец”, така и за хората от бизнеса и артистичтия елит, избрали да създадат дом в тази част на града. Низките страсти, които са завладяли кметската душа,по думите на критиците му, били още една от причините да лиши “Лозенец” от така нужното му благоустрояване.

Очаквайте продължение на темата


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории