Вдовицата на Терзиев за хората на Радев: Гледат те в очите и лъжат, тези хора ни мислят за овце

димитрина попова

Съпругата на военния пилот Валентин Терзиев, който загина във водите на Черно море по време на учение, публикува свой критичен коментар на страницата си във фейсбук. Реакцията й е провокирана от вчерашната пресконференция на Министерството на отбраната, ръководена от служебния министър на Румен Радев – Георги Панайотов. Димитрина Попова също присъства на нея. Ето реакцията й:

„Вече към загубилите пространствена ориентация освен всички в по-предни постове влезе и полковник Василев, който с 3 катастрофи излезна „голям експерт“. Поне вече всичко го има документирано – указана височина между 7 хил. и 4 хил. метра, неизпълнявана задача от 15 г. и при първия проблем със смъртен случай. Абсолютно неподготвени кадри, май повече ръководни. И сега на Русев(ген. Русев, шеф на авиобазата в Граф Игнатиев, доверено лице на президента Радев) ли да вярвам или на мъжа ми? Толкова смело те гледат в очите и лъжат, и на това ли учат в БА?“, пита вдовицата.

Малко по-късно тя допълва позициите си с още един коментар: „Но всички тези с командите се крият и „топят“ щурмана и пилота. Ако знаете колко глупости и бисери чух вчера за няколко часа…., тези хора наистина ни мислят за овце.“