Куриоз: Наркодилърът Стойчо Барона се запали, докато забърква наркотици

4a412e9626435c0fc10c6118fc0df83e

Бургаският рецидивист Стойчо Мирчев, известен като Стойчо Барона, пострада при пожар в дома си в бл. 39 в жк „Братя Миладинови“, съобщава Флагман.бг.

Инцидентът е станал в петък вечерта, все още по неустановени причини. На място е изпратен противопожарен екип, който е потушил огъня. Обгоряла е терасата в апартамента, а 37-годишният мъж – криминално проявен и осъждан, е с изгаряния и порязване по ръцете. Откаран е с линейка в УМБАЛ-Бургас, където е прегледан, раните са му обработени и освободен за домашно лечение.

Екшънът всъщност е започнал след това. На място е изпратен полицейски екип за оглед, при който в кухнята на жилището е намерено и иззето бурканче с пико. Стойчо Барона е закопчан и закаран в ареста за 24 часа.

Не е изключено 37-годишният бургазлия да е подпалил апартамента, докато е готвел наркотици. Това все още не е установено, но полицията работи и по тази версия.

Барона излезе от затвора преди два месеца. Той бе зад решетките по обвинение за производство и разпространение на пико. През август 2020 г. той сключи споразумение с прокуратурата и получи 2 г. и 6 месеца ефективно наказание.

Дотогава обаче – от февруари 2019 г., той бе в ареста и това време му се приспада от присъдата. На свобода е от 25.06.2021 г.

Стойчо Барона е известен в Бургас с криминалните си изцепки, има богато досие, осъждан е многократно за кражби и дрога и е братовчед на друг герой от криминалните хроники – Николай Далакманов-Далакмана. 37-годишният мъж е един от анонимните свидетели по делото за Организирана престъпна група (ОПГ) с лидер Димитър Желязков-Очите. Той дал показания, уличавайки Венци Христов-Лавацата в палежи и рекет.