ГЕРБ: Губим си времето с излишни приказки в парламента

радомир_чолаков_герб_3771851524021225775_567691310191286177_big

Днес ще загубим 4-5 часа в дебати в парламента, ще има упражнения по красноречие и Бойко Рашков ще каже няколко пъти „Гешев да си ходи“. Накрая ще приемем политическа декларация срещу полицейското насилие и това ще е цялата полза от днешното извънредно заседание на парламента, каза пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Той заяви, че е абсолютно сигурен, че министърът на вътрешните работи по време на протестите не е издавал заповед да се бият хора.

„Доказано беше, че става дума за превишаване на права и има наказани хора. Тоест целта на днешното заседание е изцяло политическа – а няма правителство с третия мандат“, каза Чолаков.

Според него каквото и да реши Конституционният съд по казуса с двойното гражданство на министъра на икономиката в служебния кабинет Кирил Петков, няма опасност решенията с подписа на Петков да се обявят за невалидни, тъй като има тълкувателно решение на Конституционния съд по аналогично дело. „Но темата е важна, защото и занапред хора, които са получили образованието си в чужбина сигурно ще искат да помогнат на страната си и трябва да знаят, че не могат да имат двойно гражданство, защото Конституцията не го позволява“, каза Чолаков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории