Топ криминалист: Убийството в „Бояна“ напомня за Жоро Павето

217827162_10215676384341186_3728468410448048831_n

Трима заподозрени бяха задържани вчера за зверското убийство на жена в парк в столичния квартал „Бояна“. Възрастната дама е седяла на пейка, когато е била ударена с каменна плоча по главата и е починала на място. Мнението си по случая изказа криминалистът Иван Савов в ефира на bTV.

„Фактът, че се е случило посред бял ден, говори, че извършителят най-вероятно е бил под въздействието на някакви вещества. Начинът, по който е било извършено това престъпление е бил непремислен. На публично място, в неподбиране на оръжието“, коментира Савов. По думите му убийството не е било планувано.

Плочата, с която е извършено бруталното убийство е била от тези, които се слагат на тротоарите. Към момента разследващите работят по 2 мотива – лично нападение и нападение заради кражба, защото чантата е била намерена наблизо. Според свидетеля на екзекуцията, който е подал сигнал на 112, нападателят е бил от ромски произход.

„Мисля, че самият извършител не е имал за цел да я умъртви. Решил е да извърши престъплението, виждайки жената в парка. Положителното, ако може да има нещо положително е, че имаме свидетел“, заяви той.

Криминалистът сравни убийството със случай от миналото: „Звучи ми като дежа ву, по-възрастните си спомнят Жоро Павето, емблематичен случай, до толкова, че се изучава и в учебниците. Аз съм държал оригинала на делото в ръцете си.“

Единият от задържаните за убийството е мъжът с когото убитата живеела на семейни начела. Той има присъда за убийство и причиняване на средна телесна повреда. Версията за грабеж също е водеща. По нея са задържани други двама души.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории