ВНИМАНИЕ! Банди шарят из Южното Черноморие, обират ви докато спите

полиция

Жители на няколко села в общините Поморие и Несебър се оплакаха от сериозни кражби, станали през последните няколко дни, които явно са дело на организирани банди. Повечето от потърпевшите са убедени, че става въпрос за едни и същи хора, които обикалят селата, за да атакуват набелязани домове. Подадени са вече няколко сигнала до полицията, а хората разпространиха и кадри на предполагаемите крадци с надеждата това поне да ги стресне.

Домът на Ели Митева и нейния съпруг в село Александрово е бил атакуван в момент, в който и двамата са били вкъщи и са спели, разкава „Нова ТВ“.

„Прибрахме се да починем. Вероятно сме следени. В дома ни нахлуват трима въоръжени младежи. Крали са в наше присъствие, докато спим. Алармата на часовника на съпруга ми звъни за работа. Крадците явно се подплашват в този момент и това може би ни е спасило от допълнителни щети”, разказа Ели Митева.

„След като се събудих, потърсих ключовете за колите. Видях, че там, където сме ги оставили, заедно с чантите ни, ги няма. Разбрах, че сме обрани. В този момент крадците все още бяха в къщата. Веднага звъннах на 112, но докато разговарях с дежурния полицай, те избягаха”, допълни съпругът на Ели Митева.

Обирите се извършват от група от трима младежи на по около 18 години, които са въоръжени. До момента от потърпевшите са откраднати основно пари, часовници, по-скъпи материални предмети, включително и коли.

Ели Митова, в чийто дом крадците влизат преди седмица, смята, че крадците използват упойващи средства. Тя смята така заради факта, че къщата им се охранява от два ротвайлера, които започват да лаят, когато обирджиите влизат в дома им, но „изведнъж се олюляват и лягат да спят”, разказва тя.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории