ГЕРБ: Пред България има два варианта – задълбочаване на кризата или задкулисно управление (ВИДЕО)

a943017cf044ff71f9b92fafa678b443

От партия ГЕРБ направиха извънредно изявление след края на изборния ден.

Искам да благодаря на всички български граждани, които гласуваха за нас, каза Томислав Дончев. Този резултат го имаме след поне двумесечни опити да се впрегне целият ресурс на държавата ние да се представим по-зле на изборите, заяви още той.

С оглед на това, което има да се случва оттук нататък, няма нищо по-езполезно от използвана стъргалка. Оттук-нататък, вижда се – българската демокрация е жива, отсече Дончев.

Тепърва ще коментираме и анализираме организацията на избориня процес, каза Тома Биков.

Очертава се коалиция на протестните партии с ДПС или с БСП, очертава се правителство, което няма да НОСИ Политическа отговорност с министър председател който и да е той, който няма да носи отговорност. Или очертава се правителство тип Беров и Орешарски, смята Биков.

Помните, че такъв тип правителства винаги завършват с крах. Пред България има два варианта – задълбочаване на кризата или задкулисно управление, обясни той.

Каквото зависи от нас, ние ще направим, за да може българското общество да може да се справи и с политическите и с икономическите, и cъc социалните предизвикателства. Всички ние трябва да помагаме, каза Биков и допълни, че не се вижда потенциал за успешно управление през следващите месеци и години.

Ще дойде времето на отговорността за свършеното през тези два месеца, за организацията на изборите, за ролята на президента. Искам да кажа за финал, ние няма да предадем нито един честен български гражданин, ние ще продължим да работим това, в което вярваме, всъщност и това да бъдеш опозиция е честен начин да си отстояваш принципите, отсече Томислав Дончев.

По последни данни към 19.30 часа най-много гласуващи има за партията на Бойко Борисов. 24,7% са подали гласа си за ГЕРБ-СДС до момента. Първото място е оспорвано от Слави Трифонов, но той отстъпва и инкасира 22,0%. Трети са БСП с 15,6%.

ДПС взима 8,9%.

Демократична България печели 10,9% до момента, 3,7% са за патриотичната коалиция. ИМВ на Манолова взима 5%.

За партия „Възраждане“ са гласували 2,4%.

Избирателната активност към 19.30 че 36.7%.