Социолози: Борисов помете противниците си като ударна вълна, качва рязко на финалната права (СНИМКИ)

d8457b66c190d80080b5b7fbdfb1e3f0

Обиколката на Бойко Борисов из България действа като адреналин на електората. В това са категорични социолози от две агенции пред ПИК, разположили свои анкетьори из страната седмица преди вота. Според данните, които вече почти ежедневно сондират, предизборният тур на лидера на ГЕРБ е сериозен проблем за противниците му. В областите, през които преминава, Борисов действа като ударна вълна и партията му веднага качва прогнозния си резултат, впечатлени са социолозите.

„Вече имаме три града, в които данните са категорични. Ако ГЕРБ е водил на ИТН с по 2-3 на сто, веднага след посещенията на Борисов, разликата скача над 5-6% в негова полза и има натрупване, така, че до изборите идната неделя ще има скок.

Това може да се окаже сериозен проблем не само за партията на Слави Трифонов, но и за БСП и останалите опоненти на ГЕРБ, тъй като те няма с какво да отговорят.

ИТН нямат нито едно знаково лице и хората изобщо не знаят кой са сложили в листите си. На този фон Борисов изпъква сериозно, има с какво да се похвали от изпълненото през годините и трупа много сериозен актив“, разкриват анализаторите.

Дори бърз поглед на видеата и снимките на ГЕРБ от обиколките на Борисов потвърждава думите им и най-интересното е, че с напредване на предизборната обиколка, бившият премиер привлича все повече хора. А в градовете, където предстои да отиде вече се събират и хиляди, като на места чакат с часове да дойде, да чуят речта му и да получат автограф.

Най-точно би било сравнението с музикална звезда, защото у нас само те събират толкова фенове. Никой друг партиен лидер не може да се похвали с подобна народна любов, при това след години атаки с компромати и фалшиви новини персонално срещу него. Струпването на опашки и препълнените зали са демонстрация, че явно все пак българинът не е толкова глупав и не се връзва на измишльотини ала Бабикян и Манолова или пък на кьорфишеците на оскандаления кабинет на Румен Радев, на който хората са бесни заради бума на цените и спирането на „Хемус“.