Ваксина за ваучер ли?!

ваксина, коронавирус

Тези дни от Националния борд по туризъм дойде предложението, всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лв, който да може да ползва за почивка у нас или посещение на заведение. Предложението бе оповестено пред обществената телевизия БНТ от представителката на организацията Полина Карастоянова, която допълни още, че настояват и за провеждане на кампания за стимулиране на ваксинацията.

Идеята роди лавина от противоречиви мнения. Ето как я коментира бившият депутат и областен управител на Бургас Любомир Пантелеев, който сега има своя бизнес.

„В класическата си версия делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се. Но когато става дума за българския туризъм, трябвало да е дело всенародно!

Днес очарователна дама с приказен стайлинг от някакъв Национален борд по туризъм, пласира идея с небивал хуманитарен заряд.

Правителството следвало да се „бръкне“ и да предостави на всеки ваксиниран по ваучер на стойност 50 лв. Срещу задължението да го изхарчи в ресторант или хотел. Кръчмите, пивниците, кафетериите, бистрата, дюнерджийниците и прочее заведения не бяха споменати поименно.

Тепърва вероятно ще се правят допълващи списъци.

Нали и без друго сме на тая вълна…списъци правим всякакви…

За правителството остава само приятното занимание да реши чии джобове, наши-ваши, да пребърка. За да набави тези 200 милиона лв, при необходими 4 милиона ваксинирани.

С такива браншови мозъци начело, българският туризъм наистина ще изпадне зад борда и никакви спасителни операции няма да помогнат.”