Кап. Камен Кукуров: Черната кутия на катастрофиралия МИГ-29 може да е в тинята

самолети

Черната кутия на катастрофиралия МИГ-29 може да е в тинята. Това обяви за БТВ началникът на щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров. Той обясни, че вече е установено точното място на катастрофата. Машината е паднала на 10 морски мили от брега.

„При това раздробяване на самолета черната кутия може да е в тинята или под отломките. Трудно е и не мога да кажа, че процентът е висок, но ние работим“, каза капитан I ранг Камен Кукуров, началник на щаба на ВМС.

Той допълни, че до момента са намерени единият колесник, двигател и още части, които са се разбили на много парчета, разпръснати по дъното. Издирвателната операция се извършва с дистанционни подводни апарати. По-големите части ще се изследват, за да се провери там ли е черната кутия, но тези, които не са нужни на разследването, няма да се вадят, обясни Кукуров.

Началникът на щаба на ВМС призова да не се пишат конспиративни теории в интернет за трагедията, в която загина майор Валентин Терзиев и обясни, че нито ще се спре да се лети, плава или гмурка. Всеки от нас знае какви са рисковете, каза още той. Според данни на флота в следващите дни се очаква влошаване на времето в района.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории