Шефът на ДАР: Маха ме дългата ръка на Кремъл

шеф дар

Добре дошли в Римската империя – императорът го знаем кой е. А правитеството всеки ден се грижи да дава кръв и зрелища.

Това заяви пред журналисти освободеният шеф на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов. Възможно е да е задействат план „Здравствуйте, братушки“ и той да не е за руските туристи по морето, предположи той.

„Основната причина за за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и координираните действия с един бизнесмен – но това не е моя работа“, лаконично добави той.

Атанасов каза още, че не обвинява никой за нищо, а излага своето лично мнение.

„Има индикации за диктатура, става смесваме между различните власти. За себе си мога да заявя, че законът е бил спазен през цялото време, а мотивите за освобождаването ми не отговарят на истината“, категоричен беше той.

„Има редица примери за нарушаване на конституцита – може да проверите издавенето на указите, свързани с ЦИК, за прекратване работата на парламента и всичко останало“, прикани Атанасов.

И продължи: „Президентските укази са най-силната зона в нашето право – на практика те не подлежат на контрол. Затова и аз не мога да си търся правата във връзка с отстраняването си.

Но, тъй като КС има тъкувателни решения, в които, ако се окаже, че един президентски акт е порочен, това може да е повод за задвижване на процедура за импийчмънт.

Затова призовавам депутатите от следващия парламент, ако имат желание, да го направят“, призова още бившият вече шеф на ДАР.