Пълен абсурд: Кюфтета и пържоли причинили пожара в „Неохим“

49984fe77fcfb7b73b774c44cc5ec2e6

Кюфтета и пържоли са причинили големия пожар в административната сграда на химическия гигант „Неохим“ в Димитровград, който причини невиждана паника в града и вдигна на крак пожарникарите от цялата Хасковска област. За щастие няма пострадали, стихията е потушена и няма опасност за хората от завода и Димитровград.

Пламъците лумнали от скара в кухнята, на която готвачите пекли пържоли и кюфтета. Оставало им да сложат и надениците, когато абсорберът изгорял.

Кухненският уред за филтриране бил свързан с комина. Искрата обаче подпалила натрупаните в инсталацията сажди и мазнини.

„Запазихме спокойствие и се опитахме да изгасим огъня с наличните пожарогасители, но не успяхме“, разказа готвачът Пламен Петков, цитиран от Монитор.

Тогава подали сигнал на спешния телефон 112. Той бил получен около 9,25 часа сутринта във вторник. Огромни облаци дим се извиха над химическия завод. Те предизвикаха невиждана паника в близките до завода квартали.

Торовият завод в Димитровград произвежда амониева селитра и инсталациите му са изключително взривоопасни.

Около 14 часа пламъците бяха изгасени, а екипи от огнеборци останаха на дежурство, за да не се разпали отново огнената стихия от силния вятър в Димитровград.