Нидал Алгафари: Радев да каже какво е имало в плика на Узунов! Дори Живков не си криеше подаръците

nidal

Учудващо Румен Радев Мълчи за странната среща на Пламен Узунов с бивш митничар. Това заяви пред фактор.бг писателят и политически пиар Нидал Алгафари по повод записите от срещата на Пламен Узунов с бивш митничар, от когото получава подарък в плик.

„Има две гледни точки. Или президентът чака от своя съветник подробен доклад – какво има в плика, който взима, аз след това да каже пред целокупния български народ какво е съдържанието. Може да е имало подкуп, но не е изключено да му е дал кашкавал, банички или сирене“, коментира той.

„Нека да разберем първо, но от друга гледна точка, в по-цивилизованите страни, такъв човек на висш пост и с привилегиите на дипломатически пътувания и охрана от НСО, е логично да декларираш подаръците си. Ако те надвишават 100 200 лв., ги оставяш на държавата, както в САЩ се дават на музеи. В България единствено Тодор Живков го направи, когато си остави подаръците си в музей в Правец“, припомни политическият експерт.

„Президентът трябва да излезе до 2 дена и да обясни защо съветникът му е попаднал в толкова неловка ситуация. Проблемът е, че колкото повече се мълчи, толкова се засилва съмнението за нещо нередно. Да кажат, че е имало боза, примерно, тъй като започваме да си мислим всичко, включително и за часовник за 100 000 евро или кюлче злато“, казва още Алгафари.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории