Гешев на кафе с Митко чорапа в Пловдив (СНИМКИ)

capture-20210604-134907

Главният прокурор Иван Гешев седна да пие кафе в центъра на Пловдив с мъжа, който продава чорапи и е известен като Митко чорапа. Обвинител номер 1 бе забелязан от папараци.

Гешев е в компнията на окръжния прокурор Румен Попов. Снимки от срещата са публикувани във фейсбук групата „Забелязано в Пловдив – новинар“.

Тримата са седнали на открито на заведение до Пешеходния мост в града.

Митко е уличен търговец на чорапи в пловдивския квартал „Капана“, той бе нападнат от Ивайло Дадански, който в момента е с обвинение за лека телесна повреда.

Непредизвикана агресия срещу уличен търговец на чорапи предизвика състрадание у много пловдивчани, които се вдигнаха на протести. Поводът бе видео, разпространено в социалните мрежи, на което се вижда как Митко, който продава чорапи из улиците на артквартала “Капана”, е нападнат от мъж пред заведение – удря го с глава и му разхвърля стоката по земята. Оказа се, че биячът е Ивайло Дадански, който има заведение в “Капана”.

Прокуратурата се самосезира и образува досъдебно производство, а полицията започна да издирва бизнесмена. Пенов бе задържан след 2 дни.