Проф. Антоанета Христова: САЩ дадоха знак българите да избират с разума си

Проф.-Антоанета-Христова

С решението си по закона „Магнитски“ САЩ дадоха знак, и то точно в периода на предизборната кампания в България, към съда и към прокуратурата.

Към съда – че не може хора, които имат взаимоотношения със съдебната власт, да бъдат активни участници в политическия процес. И към прокуратурата – че има голям списък на хора, подозирани за корупция, и проверките трябва да бъдат за всички в този списък.

Това заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова пред Би Ти Ви.

Според политолога Георги Киряков в момента не може да се очакват реакции от прокуратурата и така ще бъде поне до края на деня на изборите. САЩ имат стратегически интерес в региона заради сблъсъка с Русия и за тях е важно политическите сили, които ще имат влияние върху вземането на политически решения в България, да бъдат на тяхна страна, посочи той. Киряков припомни, че голяма част от тези неща се знаят, но сега идват по официален канал.

Според политолога може да се очаква евентуален положителен ефект от всичко това за „Демократична България“ на изборите на 11 юли, а евентуално и за Румен Радев на президентските избори наесен.

Избирайте с разума си и изчистете процедурите си така, че в по-голяма степен чисти участници да участват в изборите – това ни казаха от САЩ, смята проф. Христова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории