ДЕЖАВЮ! Бойко Рашков преди 20 години обвинява в убийство Богомил Бонев – доказателства няма до днес

bogomil-bonev-1200x675-1

Хеттрикът на Атанас Атанасов с аферите с подслушвания съвсем не е единственото дежавю в атаките на хунтата на Румен Радев за овладяване на държавата и потъпкване на демокрацията. По модела на прокурора на Тодор Живков от времето на Възродителния процес действа и Бойко Рашков.

Досущ като Атанасов, който преди всички избори обсебено твърди, че е подслушван с други политици, сега и МВР шефът на Радев реши да претопля стари манджи-обвинения в заплахи за убийства.

Подобна партенка опита да пришие нескопосано преди ден на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но схемата е много стара и с предизвестен резултат – нулев.

Преди точно 20 години Бойко Рашков пак изпълни мръсната поръчка преди избори. Тогава той обвини Богомил Бонев в убийство.

Схемата бе същата – при него беше отишъл „свидетел“, анонимен, разбира се. И тогава бе сигнализирал прокуратурата, и тогава случаят щеше „скоро“ да се изясни.

Компроматната поръчка се разиграва дни преди президенстките избори през ноември 2001 г., когато Богомил Бонев е кандидат-президент. Рашков заедно с бивш съветник на Петър Стоянов обвиняват Богомил Бонев, че е „поръчал убийство и подслушвал президентството“.

Идентично с днес, напълно идентично.

Статия от в. „Сега“ от този период ни припомня какво казва Бойко Рашков тогава в качеството му на бивш шеф на НСлС и народен представител от БСП.

„Има свидетелски показания, че Богомил Бонев е поръчал убийството на известен пловдивски гражданин, заяви в Пловдив Бойко Рашков. Рашков отказал да назове името на свидетеля човека, срещу когото било организирано покушението, но оживял. Но бил категоричен, че документът с показанията му съществува. Не знаел дали твърденията са проверени и дали по случая е образувана преписка.

„Нямам намерение дори да коментирам измислиците на Бойко Рашков, но настойчиво призовавам Георги Първанов публично да заяви дали стои зад думите на своя депутат“, заяви Богомил Бонев в декларация.

Първанов лично се обадил на Бонев да му обясни, че не е запознат с твърденията на Рашков и не ги смята за уместни. Бонев отговорил, че с това смята въпроса за изчистен, съобщи щабът на соцлидера“.
Статията ясно показва начина на действие на Рашков и на какво е готов в поръчките преди избори, затова не е изненада, че е вицепремиер в кабинета на Румен Радев и главно действащо лице в компроматната война днес, досущ като доказания също по този критерий Атанасов.

Накрая излиза, разбира се, че Бонев никого не е поръчвал за убиване. Както ще стане и сега с развитието на атаките му, които са под индиго.

Тогава за Бонев имало „свидетелски показания“, но Рашков не знаел дали твърденията били проверени и май документът с показанията му съществувал, ама не знаел дали има образувана преписка. Въпреки това без никакви доказателства изпльосква тази лъжа върху името на Бонев, както сега прави с Борисов.

В наши дни пък един дошъл при Рашков и му разказал как Борисов го бил заплашил, че даже намеси и канибализъм. Пак няма сигнал, доказателства, показания…

Въпрос на разум е дали българите ще позволят на подчинения на Румен Радев да успее отново, както се случва тогава, след като залепва мръсно леке върху името на Богомил Бонев, за да го спрат от участие в президентските избори, да го омаскарят и компрометират. Ред е на Борисов и ако е останала здрава мисъл в обществото ни, бълг ите няма позволят да станат съучастници в мръсотиите на Радев и хунтата му. А Рашков дълго ще търка подсъдимите скамейки и заради лъжите, и заради манипулациите, и заради чистката, и заради заплахата „бивши хора“.

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории