Шефът на Вътрешна сигурност в МВР: Командироват ме като прочистване на болнични! Рашков и хората му манипулират

стефан банков

Шефът на Вътрешна сигурност на МВР Стефан Банков съобщи пред медиите за невиждан натиск и обезглавяване в МВР от новия министър Бойко Рашков.

Само преди дни Банков беше преназначен на поста си от служебното правителство, но сега намерили начин да го премахнат.

„Оказван ми е безпрецедентен натиск. Бях поканен да подам заявление да освободя поста. След което бях преназначен да съветвам министъра за изборите. На мене заповед досега не ми е връчена.

Временно съм преназначен като директор в звеното за подпомагане на изборите – нещо като командировка. Какви са мотивите за това не се знае, може би просто разчистване на неудобните. Аз съм в болничен и това е незаконно.

Дирекция „Вътрешна сигурност на МВР“ никога не е подслушвала политици. Всичко е докладвано на прокуратурата. Този пасквил, който го сътвориха някои хора, е някакъв пиар“, каза той.

„В момента тече проверка по разпореждане на министър Рашков. Той си е създал уюта да придобие информацията от година назад“, поясни Банков.

„Аз не съм престъпник да напускам доброволно. Натискът да напусна започна на следващия ден след Пловдив. На мене ми се каза, че аз не мога да поемам действия по отношения на Рогачев, само защото не исках да го освободя без мотиви. Трябва да ги измисля ли, какво?!“, попита Банков. Той уточни, че ще си търси правата по съдебен ред. По думите му всички областни директори на МВР също били подложени на натиск, с което се потвърди информация от тази сутрин за чистка и на по-ниско ниво в МВР.

Той заяви, че се страхува от чистката, защото се подхвърляли манипулации от Рашков и хората му: „Само дето не си изфабрикуват, че возя наркотици със служебната си кола“.

Заповедта на Банков обаче не му била връчена от министър Рашков. „Същите репресивни мерки са извършвани срещу мене през 2013 г. До момента никой не е искал от мене информация за изборите. Всичко е за разчистване“, категоричен е Банков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории