Борисов: Кой лъже – Радев или финансовият министър? Още не са отрекли дали Орешарски е бил в Министерски съвет

af778bc49f72949bcf4337a1c155278a

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов провежда нова важна среща с млади представители на партията.

В началото на срещата Борисов даде думата на младите членове на ГЕРБ. Голяма част от тях изразиха опасенията си от политическата обстановка в страната.

В залата присъстваха представители от всички областни градове.

Ето какво каза пред младежите Борисов:

В Плевен имате водач, проф. Горчев, който е национална гордост, национално светило и капацитет. Слушайте го и се учете от него. Той от политика не разбира, но като човек всеки може да се учи от него. Горд съм, че мога да го нарека приятел. Той ми е отказвал много и за кмет, и за какво ли не, но дори и днес сутринта дойде при мен и каза: „До теб съм, защото като виждам тези какво правят сега, започвам да се плаша.“

В момента е еднолична власт, точно като 1944 г. един човек определя кое е добре и кое е зле. Вчера вътрешният министър си позволи да раздава присъди и да нарича хората престъпници. Страхът хората ще го усетят много скоро.

Ние оставихме пълна хазна. И тук нося изказването на кандидата за президент Румен Радев, който казва, че ГЕРБ е оставила хазната празна. И след два дни излиза финансовият министър, който казва, че няма нужда да се тегли заем, защото има пари. И всички мерки се продължиха. Кой от двамата лъже? Сега последно – има ли пари, или няма пари?

Борисов добави още, че това служебно правителство е предизборен щаб на Румен Радев.

Всичко, което сме направили, те го продължиха. Правят смените, за да предизвикат страх и сътресение сред администрацията. В Ямбол новият областен управител става бившият червен зам.-кмет на Тунджа. И г-жа Нинова ми обяснява, че нямала нищо общо с правителството. Виждам Антон Кутев, Янаки Стоилов, Орешарски.

Борисов разкри, че в Русе се залага на млад областен ръководител на партията. Това е 21 годишният Георги Кръстев, който е студен трети курс по право. Той ще заеме мястото на досегашния координатор Пламен Нунев.

Някой път загубите са по-полезни от победите. Ще се справиш, а и да не се справиш не всеки път младостта води до титла, обърна се лидерът на ГЕРБ към новия координатор на партията за Русе.

Август месец, този преврат, това влизане във властта през задния вход, което направиха в момента,бях сигурен, че нещата ще се развият така, както се развиват днес. Това е най-отрезвителният, най-ценният ми период в политиката.

След като минем с вас, тези нови точки в програмата ще ги обсъдите с министрите.

Още не са отрекли дали Орешарски е бил в Министерски съвет и при кой. Навремето така криеха, че не са били при Божков.

Крият, мълчат, вече станаха 82 подслушваните. Още не са казали колко записа има и дали са нерегламентирани. Вече става една седмица и ние само четем по телевизията за шпионски скандали, за подслушвания. Да излязат и да кажат подслушвани са тези, тези и тези.

Премиерът как работи – докладват му службите и му казват кои имена са подслушвани. Като няма такъв списък, той за да излезе от ситуацията, казва, че една жена казала на един в един трамвай, той го казал на Наско Атанасов и Атанасов го казал на агенциите.

Когато се подменят ръководителите не само на службите, но и на областните дирекции, сега другата седмица ще получат и задачи от политическите опоненти. Там вече смея да твърдя, че ще имат проблем. Защото това не се прави в демокрация. Ние ги оставихме една година да тормозят софиянци и не сме притиснали нито един. Това са фактите.

Тези хора, които са в момента, те нямат граници. Няма служба, няма семейство, няма министерство, което да е идеално. И тогава да кажат например, че го отстраняват защото ходи небръснат на работа или ходи с шарени чорапи. Но да кажеш, че му липсва почтеност, като само преди няколко дни 29 дипломати в НАТО са подкрепили действията му срещу руските шпиони. Преди пет дни партньорите са му дали най-високата оценка, каза Борисов по адрес на уволнения директор на ДАНС Димитър Георгиев.

Бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов изрази на срещата опасенията си, че мерките за бизнеса са спрени, в момент, когато предишното правителство е успяло да прекара бизнеса, без да има фалити на фирми и бизнеси.

Оптимист съм за ГЕРБ, оптимист съм за дългосрочните перспективи пред партията.

Да им пожелаем успех с изчегъртването. Аз не съм видял една реална политика, не съм видял нищо друго освен червени и пембени кадри.

Стигнаха да казват дотам, че ние провокираме. Шопът е казал: „Най обичам да мразим“. Оставете ни ние възрастните да се мразим, вие трябва да работите. Винаги съм бил за консенсус и за мир. Вие не трябва да се подвеждате по това, вие трябва само любов, обич, консенсус и градивност, обърна се на финала Борисов към младежите на ГЕРБ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории