БСП пред разпад: Няма кандидати за депутати

Корнелия Нинова (5)

БСП е пред разпад, въпреки заявките за вдигане на изборния резултат и призивите за обединение. Във Враца кандидати за депутати няма, а листата засега се състои от трима души, начело с журналиста Александър Симов, научи Lupa.bg. Подобна е ситуацията и в Добрич, където приеха и изрична декларация срещу шефката на партията Корнелия Нинова малко след позицията, обявена от болярските бесепари, че листа те няма да редят.

По наша информация в Пловдив се готви сериозен отлив от кандидати, като позициите са, че ръководството на „Позитано“ 20 не взима под внимание нито едно тяхно искане как да изглеждат кандидатдепутатските списъци.

Добричките социалисти разписаха мотивите да не се борят за вота на 11 юли така:

„Изненадани сме от решението отново водачът на листата да бъде „парашутист“. Дълбоко възмутени сме от поредния политически маньовър и оценката Ви за интелектуалното ниво на членовете на БСП в града. Не приемаме утвърдената Ви практика да изпращате в областите водачи, нямащи нищо общо с региона и обществото“.

И добавят, че не могат да гарантират добър резултат на левицата във вота предвид тези обстоятелства, наложени от централата в София. А наред с това отправят и ясно предупреждение към Нинова, че отговорността за изхода от изборите ще е изцяло нейна.

Подобна е ситуацията и в Шумен, информират нашите източници. Там председателите на организациите в Нови Пазар и Велики Преслав излизат от листата.