Само в 7DniSofia.bg

Гроздан Караджов за министър Рашков: Уви, остава му само една достойна постъпка – оставка!

бойко рашков

Оставка или освобождаване?

В цивилизованите държави предпочитат да назначават за министри на силовите ведомства цивилни лица – в името на гражданския контрол. В #България вече и служебният премиер е бивш военен! Силовак е и вътрешният министър, като бивш следовател. Той грубо си позволи да заплашва журналисти, защото не хареса въпросите им.

Каквито и да са въпросите на журналистите – умни, глупави, неудобни или провокиращи, интервюта се вземат със съгласието на интервюирания. Никой не е завел насила полицейския министър в студиото на bTV.

Не е добре, ако един министър не може да каже откъде е дошла шефката на кабинета му. Не е добре, ако спори с журналистите и се ядосва, вместо да убеждава аудиторията, която го гледа/слуша. Защото аудиторията се пита каква е причината конкретни въпроси да изкарват извън релси министъра, вместо спокойно да каже: „Няма никакви обвързаности с Божков!“ Ако не иска да отговаря на въпроси на журналисти, да стриймва в социалните медии изявленията си – нагледали сме се на такива изпълнения.

Тази вечер въпросният казал, че съжалява за постъпката си без дори да се извини на интервюиралите го и на гилдията като цяло. Уви, остава му само една достойна постъпка – #оставка!

Не споменавам името на този министър – защото отговорността носи този, който го е назначил. Само той може да го освободи. А този, който го е назначил, обяви наскоро, че със служебния кабинет се връща държавността. Точно такава държавност не ни е нужна.

От профила във Фейсбук на Гроздан Караджов, народен представител в 43-ото Народно събрание