Борисов: За един момент бях слаб. Този опит за преврат беше много добре организиран

Бойко Борисов (7)

За един момент бях слаб, защото не очаквах такава масирана Атака. Този опит за преврат беше много добре организиран от олигарси и чужди служби и т.н. И, разбира се, от моята глупост – да допусна такива хора… Това заявява бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод летните протести и атаките срещу него. Коментара си той прави във видеоинтервю за спирание L’Europeo. Откъс от него беше излъчен в сутрешния блок на Nova. Става ясно, че интервюто е взето в деня на изборите – 4 апри.

„Много добре съчетано, направено във всички области“, казва Борисов по повод антиправителствената вълна преди година.

И разкрива:

„Но за мене това беше най-полезното време, на вас първи го казвам, в цялата моя кариера. Толкова ме отрезви, толкова ми даде шанс да си направим реформата и в партията, и в хората, и в моето мислене, че… точно поговорката „Всяко зло за добро“.

Борисов говори и за управлението на държавата и какво е да си премиер.

„Това е като една професия и свикваш с нея. Погледнато реално във всичките ми битности, аз най-много съм работил премиер, колкото и да звучи… Пет-шест години съм бил пожарникар, пет-шест години – кмет, пет-шест – главен секретар и над десет – премиер“, обяснява той.

На 4 април, когато е дадено интервюто, Борисов разкрива и плановете си за евентуални преговори за ново правителство.

„Първо, аз нито имам търпението, нито нервите, прекрасно познавам опонентите, а преговорите за коалиционно правителство действително не са пазарлък, а са сложно нещо. Аз пускам жени, и сега така ще направя, живот и здраве, ако зависи от нас“, казва бившият премиер.

Както е известно кабинет в рамките на 45-ия парламент така и не се състави. ГЕРБ-СДС получиха първия мандат, представиха и проектокабинет, но до разговори с Има такъв народ и Демократична България така и не се стигна. ИТН и БСП за България върнаха следващите проучвателни мандата. Така България ще проведе нови предсрочни парламентарни избори.

Началото на интервюто пък започва с темата за героите на България.

„Ние нямаме жив герой, нямаме като история жив герой. На най-славните ни царе не знаем къде са гробовете. Симеон, Иван Асен II, на кой. Цар Самуил знаем къде е, но пак е без гроб. Така че много са си заминали нещастно. И с живота си са платили премиери, така че…“, обяснява Борисов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории