Разследват психар, утрепал баща си в „Овча купел“

белезници

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено убийство.

Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Към настоящия момент е известно, че на 26.04.2021 г., в гр. София, в жилище на ул. „Президент Линкълн“ в ж.к. „Овча купел“, бил направен опит за умишлено убийство на Д.И. (на 77 години). На възрастния мъж били причинени травматични увреждания в областта на главата и тялото, вследствие на които той починал след транспортирането му в болнично заведение.

Още същия ден бил освидетелстван 40-годишният А.И. – синът на пострадалия. Иззети са били вещи и предмети, относими към престъпното деяние.

От приложената по делото съдебнопсихиатрична експертиза е видно, че А.И. страда от психично заболяване – биполярно афективно разстройство, поради което не може да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи.

Предвид това обстоятелство изразеното от него писмено съгласие за освидетелстване няма правна стойност и се е наложило одобрение на протокола за извършване на това действие от съда. По предварителни данни смъртта на Д.И. е вследствие на причинените му травми.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории