Слави Трифонов не ходи на работа като Пеевски, но и заплатата си не дарява – точи хазната и с болничен

46

Какво е изработил този месец Слави Трифонов срещу депутатската си заплата от близо 5000 бона? Отговорът е-нищо. Но въпреки това, ще си я получи.

Кой български гражданин може да се похвали с това?

Нещо повече, взима от държавата и болничен и така целокупният народ на практика го издържа с данъците си. Внасял е осигуровки, вероятно, полагат му се.

Но дали е морално да си вземе и заплатата? Дали е отговорно спрямо българските граждани да ползва болничен, от който вероятно други ще се нуждаят повече?

Още тази седмица Трифонов най-сетне трябваше да се яви на работа в парламента след изтичане на карантината му. Но вместо това си пуснал болнични и се оправдава, че го боли кръста. Не се сещам някой от познаните ми да не е ходил на работа заради това, понеже в частния бизнес подобен лукс никой не може да си позволи. От НАП няма да го чакат, защото кръстът го боли.

Но дори на хранилката на данъците ни, Трифонов не може да обясни как схванатия кръст му пречи да се включва онлайн в заседанията и да поеме

отговорността, възложена му от гласувалите за него. Те не са го изпратили там да бездейства и да се крие, а да защитава правата им, което става, ако не с участие в дебатите, то поне с гласуване на важните за хората закони. От дивана, в хола му, с един таблет. Няма да си пренапрегне кръста.

Вместо това той предаде зачеркна си обещания още от първия ден, след като хората от партията му отстъпиха от тях още в първите дни – и за намаляване броя на депутатите, и за мажоритарен Вот и дори не направиха нужното да прокарат субсидия от 1 лв.

И понеже уличните метежници много си падат по сравненията, ето няколко. „Любимият“ им Пеевски не ходеше с години в парламента, а преди него и Доган, спряган за боса в сянка на Трифонов. Но те поне не си взимаха заплатата. Пеевски пък даряваше доходите си, от години лекува и помага на Де що има болни и в нужда из Родопите, а миналата година в пандемията помогна с над 5 млн. лв. на болници и медици.

Слави не дари и стотинка.

Това не му пречи сега и заплатката да си прибере че и от здравната каса да дърпа с болничния си и за да не се разбере накриво това, обяснявам. За 19 години стаж и осигуряване съм била два пъти в болница, плащала съм си от джоба, каквото мога и не съм взимала болничен. Даже и съм работила от там, за да ми текат данъците и да има повече в общата ни хазна.

За да се оправим все някога! За да останем да живеем в нормална страна. С гражданската мисъл да не натоварвам общата ни здравна система, от която други вероятно ще се нуждаят повече от мен.

Не е ли това въпрос на гражданско мислене и не обещават ли именно това всички политици?

Защото, ако всички чакаме на общите данъци от държавата да ни хрантутят като Румен Радев-още от училищната скамейка, или като Слави Трифонов, който върти офшорки, вместо да внася в българската хазна, докъде ще я докараме? Кой ще плаща пенсиите на родителите ни, лечението на децата ни?

Но явно народът си заслужава такъв лентяй да го представлява щом няма кой да го пита какво е изработил този месец срещу депутатската си заплата от близо 5000 бона.

ПИК