Мухъл превзе Covid отделение

312a355483d01b25a56c8ffc47e65205

Мухъл, падаща мазилка, нито една работеща чешма в единствената тоалетна по време на пандемията са условията, в които се лекуват пациентите в COVID отделението на пловдивската болница „Свети Мина“.

За тежките условия, в които са принудени да се лекуват пациенти и да работят лекарите, споделя в своя пост Олег Петров, който е лекуван в отделението.

„Идеята на публикациите ми е да насоча вниманието към подобряване на болницата. Екипът е феноменален, лекарите са на топ ниво и спасиха живота ми. Благодарен съм на всички. Съжалявам, че те са принудени да работят в такива условия”, разказва той пред Нова.

По думите на Олег Петров в отделението на първия от двата COVID етажа има една тоалетна, като няма нито една работеща чешма в нея. Мухълът и влагата са унищожили всичко. Нямало и баня. Според Петров лекарите плащат от джоба си, за да подобрят материалната база. В стаите падала и мазилка.

Междувременно управителят на болницата Петър Перов изтъкна, че описанията на пациента са доста драматизирани. „Предвиден е ремонт на целия щранг, който е показан на един от снимките. Топла вода има постоянно, болницата е много добре отоплена ”, коментира той.

Медик пък споделя, че това било единственото оплакване от условията. „Аз съм тук от 10 месеца. Това оплакване е индивидуален случай”, коментира д-р Филипов.