Търсят изоставен и опожарен автомобил след обира на инкасото

пожар

Ченгета вече претърсват района, в периметър от 100 километра, където стана пореден обир на инкасо автомобил. Те са убедени, че ще намерят опожарен автомобилът, с който са се придвижвали престъпниците.

Почеркът на този тип нападения бил един и същ и винаги завършва с опожарена крадена кола, използвана от престъпната група.

Lupa.bg научи, че гардовете на инкасото са били толкова уплашени, че все още ги чакат да се успокоят, за да може да разкажат по-адекватно случилото се. Единият получил тежък удар с пистолет в лицето.

По първоначални данни въоръжени и маскирани са атакували специализиран автомобил, който инкасирал парични средства от заведение, в близост до автомагистрала „Струма“.

Незабавно районът е блокиран от полицията, експерти извършват оглед на място, тепърва ще се установява и размерът на откраднатата сума, която била около.500 хил. лева.

Ченгетата смятат, че буса с пари е проследен още от заведението, от което прибрал пачките. Затова вече са разпитани хората, работещи в обекта.

Не е изключено една и съща престъпна група да извършва всички подобни грабежи в страната, затова криминалистите са твърдо решени да намерят някакви улики.

Предполага се, че грабителите са от столицата, но действат в околностите, защото мерките за сигурност там са по-слаби.

Подобен вид обири зачислиха напоследък и до този момент разследващите са безпомощни.

Винаги в подобни случаи са заподозрени и вътрешни хора, Но едва ли за този обир има каквато и да е теч на информация.