Само в 7DniSofia.bg

Ето го новия кабинет на ГЕРБ! Бойко избра двама министри от „Шоуто на Слави“: Сега да ги видя

7 Dni Sofia20.04.2021
37

Бойко Борисов обяви от болницата, в която бе опериран вчера състава на кабинета, който ще бъде предложен на Народното събрание за глсуване.

Интересното е, че Борисов избра за министри двама души от някогашното обкръжение на Слави Трифонов. Това са създателят на легендата „Ку-Ку“ Любен Дилов и музикантът Калин Вельов.

Ето какво каза Борисов:

Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов като министър-председател. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма.

Нямаме слаб министър и ако трябва да съм коректен, предложих на Каракачанов да остане военен министър, но той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Но да се знае, че му предложих“, каза Борисов.

Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство. Партията единодушно застава зад Даниел Митов за премиер.

Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не се харесвани защо ще са против теб. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало“, обясни Борисов.

Предлагам за министър на културата – Калин Вельов. Александър Иванов е младо лице на министерството на регионалното развитие. Не, че Петя Аврамова не се справя добре, но хората искат да обновяват.

Куцук куцук, главата ми е здрава. Обръщам се към всички, които говорят, че няма да се коалират.

За красиви не спорим, Калин Вельов само има плочки с барабаните, че нали видя председателя на правната комисия, пошегува се премиерът в оставка.

Аз искам ГЕРБ и СДС да останат отговорни.

За останалите министри – Томислав Дончев е безспорен експерт по еврофондовете.

Румен Христов ще е вицепремиер и министър на отбраната. От останалите министри Екатерина Захариева остава на външните работи, Кирил Ананиев – на финансите. Десислава Ахладова ще остане на правосъдието. Тя бе избрана с огромно мнозинство, каза още Борисов.

Ивелина Василева ще е на околната среда и водите. Тя е ново-старо лице. Жечо Станков на икономиката, Делян Добрев на енергетиката. Красен Кралев на спорта. Марияна Николова остава министър на туризма. Деница Сачева остава социален министър.

На образованието и науката – Красимир Вълчев, на здравеопазването остава – проф. Костадин Ангелов.