„Има такъв смълчан народ“ са толкова потайни, че и да вземат властта, никой няма да разбере

има такъв народ

Веселин Стойнев

Тия от „Има такъв смълчан народ“ са толкова потайни, че и да вземат властта, никой няма да разбере.

Любомир Аламанов

От комуникационна гледна точка, решението на „Има такъв народ“ (ИТН) да се скрие от медиите е сериозна грешка. Те са единствената парламентарна група, която по Конституция със сигурност ще получат мандат от президента, ако ГЕРБ не съставят правителство. И със сигурност имат право на почти същото медийно време и пространство, както и ГЕРБ. Но ИТН не се възползват от това си право.

В резултат на тяхното решение, медиите са превзети от представители на ГЕРБ, които изкривяват разговора, променят дневния ред, опитват се да вземат инициативата, да насочват задълженията и отговорностите към други.

Самите журналисти сигурно биха могли да дадат отпор, но и няма как те да водят битки, вместо липсваща политическа сила. А и е лесно да се каже: „Ние поканихме ИТН, а те не приеха“. И ще са прави. ИТН сами се отказват от правото си.

Даже и да не искат да разкриват плановете си, ИТН имат много какво да говорят. Само да изброяват неизпълнените обещания на ГЕРБ, пак ще напълнят времето. Само да изброяват проблемите, липсата на реформи, раздадените милиарди, пак ще запълнят огромно време. И така няма да позволят на ГЕРБ да диктуват темпото.

Добре е ИТН да знаят, че всички хора са поддатливи на манипулации. Ако 40 депутата от ГЕРБ в добър синхрон повтарят „мажоритарни избори, мажоритарни избори, ИТН не си спазват обещанията“ или странната опорка „президентска република, президентска република, президентска република“, то рано или късно някои хора ще се повлияят от това. Просто липсва другата гледна точка.

Колкото и да не искат, ИТН трябва спешно да започнат да приемат покани от медиите, да изпращат представители и да си променят стратегията. Вече свърши предизборната кампания, трябва да спрат да се държат като Фейсбук-разбойници. Избирателите им са ги изпратили с друга цел в Парламента. ИТН са парламентарна сила и е препоръчително да се държат като такава.

Хубав ден!

Стоян Андонов

Сценаристът каза „Ще обсъдим какво мислим”…

Валерия Велева

След днешните консултации при президента Радев вариантите вече са само два:

Слави Трифонов или прави кабинет и приема условията на БСП и ДПС, или отиваме на нови избори. Друга опция НЯМА!


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории