СКАНДАЛ: След Тошко на Слави, и депутат на Мая Манолова заплашва журналист (СНИМКИ)

максим генчев

Пореден скандал заради заплаха срещу журналист е на път да избухне с пълна сила, след като депутатът на Мая Манолова-Максим Генчев, атакува журналистката Бойка Атанасова, която работи като кореспондент от Гърция.

В профила си във фейсбук журналистката пише, че южната ни съседка маха карантината за ваксинирани от днес и задава въпрос кога ще се случи това и в България. Краткият й пост обаче предизвика доста реакции, а една от тях е на близкият до Манолова депутат от „Изправи се! Мутри вън“ Максим Генчев.

„Хубаво. Гърция маха карантината от утре България няма ли да направи подобен реверанс към желаещите да я посетят? За ваксинирани питам, с тест е ясно“, пише Бойка Атанасова в личния си профил в социалната мрежа.

Въпреки че въпросът й е основателен. представителят на „мутрите“ на Манолова започва да обижда журналистката, като твърди, че тя унижава България и трябвало да си стои и да си живее в Гърция.

Наглостта на депутата стига дотам, че той дори заплашва Атанасова, че скоро щяло да има санкции за фалшиви новини, въпреки че не посочва кое точно не е истина в думите на кореспондентката. Очевидно обаче Генчев забравя, че неговия сподвижник от „Мутрите“ Арман Бабикян е водещо лице по отношение на сайтовете, разпространяващи едни от най-ужасяващите фалшиви новини и дори има разследване за това.

Коментарите на Генчев предизвикаха остри реакции на колеги и приятели на Бойка Атанасова, които категорично осъждат поведението на представителя на „Изправи се! Мутри вън“ в парламента.

Припомняме, че това е втори случай, в който Депутат от 45-ото Народно събрание заплашва журналист. Преди дни заради една неволна грешка в ефир журналистът на Нова тв. Благой Цицелков получи заплахи от председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. От трибуната на предаването, което води по телевизията на Слави, Йорданов изръси, че ако живеем в Крумова България, на Цицелков са щели да липсват части от тялото му.